Wat zijn de voordelen van de Schäffer 23e?

Met de introductie van de Schäffer 23e is er nieuwe generatie van wielladers aangebroken. De Schäffer 23e is gepresenteerd als ‘s werelds eerste elektrische wiellader met lithium-ion technologie. Heb je interesse in een elektrische wiellader, dan is de Schäffer 23e de machine voor jou. Dit blog geeft een uitgebreide uitleg over de Schäffer 23e.

De emissievrije-toekomst

De Schäffer 23e is een compacte wiellader en heeft een keuzemogelijkheid tussen twee verschillende laadsystemen en batterijpakketten. Er worden dus verschillende opties aangeboden die kunnen inspelen op meerdere werkomgevingen. De nieuwe innovatieve elektrische wiellader is uitgerust met  een lithium-Ion systeem , waardoor er aanzienlijke besparingen in onderhoudskosten en bedrijfskosten kunnen worden gerealiseerd. Het grootste voordeel van een lithium-Ion systeem is dat de batterij op elk moment oplaadbaar is, zonder dat het effect heeft op de batterijduur. Het is dus niet zo dat je de batterij eerst moet laten leeglopen, zodat die langer meegaat. Verder kan de machine op volle kracht blijven presteren, het volle vermogen kan namelijk worden benut tot de accu leeg is. Door het lithium-Ion systeem blijft de elektrische wiellader dus de volledige werkduur op maximale kracht presteren.

De elektrische wiellader van Schäffer biedt een emissievrije werking. Hierdoor heb je geen last meer van uitlaatgassen en geluid. Dit heeft een voordeel, wanneer je in de ochtend door je schuur of stal rijdt. Je hebt dan namelijk geen last meer van de rook en geur van uitlaatgassen in je stal. Verder kan je met deze machine vroeg in de ochtend beginnen met werken zonder dat iemand er last van heeft. Doordat de machine elektrisch is maakt hij namelijk bijna geen geluid. Hierdoor worden emissie gevoelige gebieden niet belast met de uitstoot en het lawaai van diesel machines.

Accuvermogen en hefcapaciteit

De Schäffer 23e heeft een accuvermogen waarbij één accupakket ongeveer een werkcapaciteit van 2,5 uur heeft.  Bij twee accupakketten staat de machine 5 uur lang op volle kracht tot je beschikking. Het opladen van deze accu’s duurt ongeveer 2 uur per accu. Hierbij is er vanuit gegaan dat de accu wordt opgeladen aan een normale stekker van 230 volt. In de toekomst wordt er een snellader ontwikkeld, waarbij de accu binnen een half uur 80% van de batterij kan opladen.

De standaard hefhoogte van de Schäffer 23e is 2.88 meter en er is een optie om de standaard hefhoogte te verhogen tot 3.11 meter, door middel van een verhoogd frame. Verder is de breedte van de Schäffer tussen de 1 meter en 1,30 meter. De breedte van de wiellader is afhankelijk van de ruime bandenkeuze, die wordt aangeboden op de Schäffer wiellader. Verder heeft de Schäffer 23e een hefcapaciteit van 3 flinke strobalen. De maximale hefcapaciteit bedraagt dus ongeveer 900-1000 kg.

Kostenbesparend & voordelig in aanschaf

De Schäffer 23e komt in aanmerking voor de Vamil/Mia regeling, omdat de machine onder de categorie F3413 valt. Hierdoor geniet de wiellader voordeel van de volgende regelingen: 76% Vamil en 26% Mia. Door de Vamil regeling kan men op een willekeurig moment 75% van de investering afschrijven. Door af te schrijven in het jaar waarin jou dat het beste uitkomt, vermindert dat de fiscale winst. Je hoeft over het jaar dat je meer afschrijft, minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. Door de aanmerking met de Mia regeling kan er geprofiteerd worden van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Hierdoor hoef je dus nog minder belasting te betalen.

Functionele voordelen:

  • De electromotor is elektrisch en stil, hierdoor is er geen sprake van geluidsoverlast.
  • De wiellader is oerdegelijk, waardoor hij een lange periode mee gaat.
  • De Schäffer 23e kan geleverd worden met diverse aansluitingen: Giant, Weidemann en Euro.

Financiële voordelen:

  • De wiellader heeft minder onderhoudskosten, doordat de verbrandingsmotor is vervangen door een elektromotor. Door het gebruik van een elektromotor worden er in totaal 20 werkplaatsuren bespaard op het gebruik van de elektrische wiellader van 2000 uur.
  • Als je in bezit bent van zonnepanelen kan je de machine voordelig voorzien van stroom.

Wil jij de Schäffer 23e eens uitproberen?

Als je geïnteresseerd bent in deze elektrische wiellader is er een mogelijkheid om deze te testen. De machine kan getest worden bij Schäffer Nederland Zeewolde. Er is tijdens de test alle tijd om vragen te stellen over de machine, indien zaken niet duidelijk zijn. Dus als je interesse hebt, ben je altijd welkom voor een warme kop koffie!

Peter Hulsman vertegenwoordiger
Peter Hulsman
Salesmanager Schäffer Nederland

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Schäffer 2630