Elektrische Schäffer shovel valt onder subsidieregeling Investeren in groen-economisch herstel

Ben je landbouwer en wil je jouw bedrijf duurzamer maken? Bijvoorbeeld door aankoop van een elektrische shovel? Dan kun je wellicht de subsidie Investeren in groen-economisch herstel krijgen. Bij aankoop van een elektrische shovel kan de maximale subsidie oplopen tot 60% van de aanschafwaarde.

Het EHF (Economisch Herstelfonds) is een Europees steunfonds voor landbouwers. Nederland krijgt vanuit het EHF een budget van 52,4 miljoen euro. Dit is bedoeld voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van het coronavirus. De maatregelen voor het herstel moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds. Daarom wordt er bij deze regeling gesproken over groen-economisch herstel.

De regeling bestaat uit de subsidies Investeren in groen-economisch herstel en Samenwerken aan groen-economisch herstel. Met een subsidie uit het (EHF) kun je dus investeren in een duurzame toekomst van jouw bedrijf.

Is de volledig elektrische Schäffer 23e iets voor jou?

De Schäffer 23e is een volledig elektrische shovel die zorgt voor een emissievrije werking, waardoor uitlaatgassen nu tot het verleden behoren. Daardoor is de 23e ook zeer geschikt om te gebruiken in buitenstallen, schuren, opslagplaatsen en magazijnen. 

Het innovatieve waterkoelingssysteem draagt bij tot schone omgevingslucht en regelt de temperatuur van de elektrische motoren, waardoor een extra grote ventilator overbodig is. Het vermogen van de 2,3 tons elektrische wiellader komt overeen met dat van een 45 pk dieselmotor. De elektrische wiellader doet ook niet onder voor zijn diesel-tegenhanger als het om prestaties gaat: de kiplast en hefhoogte zijn vrijwel identiek voor elektrische en diesel motoren.

Vraag dus vandaag nog jouw (vrijblijvende) offerte aan voor deze elektrische shovel!

Schaffer shovel

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken