Shovel huren? Het kan nu bij Schäffer Nederland

Een shovel is een echte alleskunner die op verschillende terreinen kan worden ingezet. Dit komt mede doordat een wiellader zeer wendbaar is en er gemakkelijk verschillende aanbouwdelen aan bevestigd kunnen worden. Het gebruik van een shovel verbetert de efficiëntie en verhoogt de productiviteit. Maar de aanschaf is en blijft een grote investering. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om zakelijk een shovel te huren bij Schäffer Nederland.

Het gebruiken van een shovel bij je werkzaamheden brengt veel voordelen met zich mee. Toch is het afhankelijk van de soort werkzaamheden welke wiellader je het beste kunt huren. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel leggen we de belangrijkste voordelen uit van de verschillende soorten Schäffer shovels.

Agri shovels

De compacte agri shovels van Schäffer zijn speciaal ontwikkeld om maximale prestaties te leveren in zelfs de kleinste ruimtes. Maar de Schäffer shovels zijn meer dan alleen compact. Zoals de naam al zegt zijn deze wielladers vooral bedoeld voor de agrarische sector. In deze sector wordt over het algemeen niet zo zwaar getild, maar moeten juist dingen vaak hoog weggezet kunnen worden. Daarom hebben de agri shovels van Schäffer een hoge voorwagen en kunnen ze over het algemeen hoger tillen dan de Bouw shovels. Verder leggen ze ook qua betrouwbaarheid en ergonomie de lat zeer hoog.

De agri shovels van Schäffer zijn geschikt voor allerlei verschillende doeleinden, zoals boerderijen, paardenhouderijen, groenvoorzieningen, wegenbouwers en gemeenten. Mede dankzij het grote aanbod aan toebehoren en werktuigen zijn deze wielladers zo universeel inzetbaar.

Agri shovel huren
Bouw shovel huren

Bouw shovels

Net zoals de agri shovels zijn de bouw shovels van Schäffer uitstekend inzetbaar in zowel grote als kleine ruimtes. De nieuwe wielladers van Schäffer tillen bij lage gebruiksgewichten relatief zware lasten. Zo heeft de kleinste bouw shovel van Schäffer al een kiplast van ruim 1.000 kg. Dit komt omdat deze wielladers een speciaal geconstrueerde voorwagen hebben. Deze voorwagen is lager in vergelijking met de standaard shovel. Ook het zicht van de bestuurder op het gereedschap is verbeterd ten opzichte van de oudere modellen. De nieuwe bouw wielladers hebben een hefhoogte van tussen de 2,30 m en 3,80 m.

Wil je dus een shovel huren om aan de slag te gaan met zwaar materiaal zoals grind en zand? Dan is een bouwshovel de meest geschikte keuze voor jou.

Telescopische shovels

De telescopische shovels van Schäffer zijn echte alleskunners. Ze bieden de ideale combinatie van comfort, betrouwbaarheid en prestaties en kunnen voor de meest veelzijdige doeleinden worden ingezet. De hydrostatische aandrijving van deze telescopische wielladers levert zelfs met een zeer laag brandstofverbruik een hoge stuwkracht. Het manoeuvreren met een telescopische shovel is uitermate eenvoudig en dankzij de hoge draaihoek heeft de machine een enorme wendbaarheid.

De maximale hefhoogte bedraagt afhankelijk van het model tussen de 3,75 m en 6,10 m, waardoor ze een enorm verticaal bereik hebben. Wil je dus een shovel huren met een hogere hef/storthoogte of een die meer weegt dan 3,5 ton? Dan bieden de telescopische wielladers een perfecte uitkomst.

Telescopische shovel huren
Elektrische shovel huren

Elektrische shovels

Naast de shovels met dieselmotor heeft Schäffer ook nog elektrische shovels: de 23e en de 24e. Deze wielladers werken compleet emissievrij, waardoor uitlaatgassen en lawaai behoren tot het verleden. Dit is vooral een enorm voordeel als je aan het werk moet in emissiegevoelige gebieden. Bij afbraakwerken in gebouwen, in serres of in ondergrondse garages. Omdat de elektrische motor zo geruisloos is, zijn deze shovels ook ideaal voor gebieden waar veel mensen wonen, parken en begraafplaatsen, dierentuinen en in gebieden met veel toerisme.

De elektrische shovels van Schäffer zijn qua prestaties prima te vergelijken met hun diesel tegenhangers. De kiplast en hef hoogte zijn nagenoeg identiek voor zowel elektrische als dieselmotor. Verder zijn deze wielladers de enige elektrische laders die een snelheid halen van 20km/h.

Vanaf nu te huur bij Schäffer Nederland

Kortom brengen de shovels van Schäffer dus talloze voordelen met zich mee. Verder zorgen deze wielladers niet alleen voor een hogere productiviteit en efficiëntie, maar bieden ze ook nog behoorlijk wat rijplezier. Dus heb jij binnenkort werkzaamheden en denk je dat het huren van een shovel uitkomst kan bieden? Bekijk dan nu hier ons huurassortiment.

serene-seas-instagram-post-1
Schäffer Nederland
Specialist in wielladers voor de agri- en bouwsector

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken