Op deze FAQ (Frequently Asked Questions) pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord. Wellicht staat hier het antwoord tussen wat je zoekt. Is dat niet het geval? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of te mailen. We helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Over welke aanbouwdelen beschikt Schäffer Nederland?

Schäffer Nederland beschikt over een ruim aanbod van aanbouwdelen voor iedere machine. Het assortiment bestaat uit 34 verschillende opties. Voorbeelden hiervan zijn, een mestgrijper, balenprikker, grondbak, voerschuif en kuilhapper. Door het gebruik van aanbouwdelen maak je jouw shovel nog breder inzetbaar!

Voor welke doeleinden zijn de wielladers van Schäffer geschikt?

Bij Schäffer Nederland hebben we een rode en een gele lijn van machines. De rode wielladers zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de agrarische sector zoals bij boerderijen, paardenhouderijen, gemeenten, groenvoorzieningen en wegenbouwers.

De gele machines zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw en industrie voor diverse doeleinden, zoals voor woonwijken, parken en bedrijfsterreinen. Het is uiteraard ook mogelijk om een machine uit de rode lijn (agri) in te zetten voor werkzaamheden op de bouw, en andersom. Samen zoeken we graag naar de juiste wiellader voor de klus.

Op veel punten zijn de knikladers gelijk aan elkaar. De échte verschillen zijn uitgebreid beschreven in deze blog.

Waar kan ik onderdelen voor mijn machine kopen?

Schäffer Nederland heeft een speciale pagina voor service  &  onderdelen. Op deze pagina staat precies omschreven hoe je eenvoudig de juiste onderdelen kunt bestellen. Bij Schäffer Nederland ben je zeker van de originele A-kwaliteit, een snelle levering en krijg je advies van de Schäffer experts.

Waar moet ik op letten bij het kopen van banden?

De prestaties van de machines zijn sterk afhankelijk van de banden. Bij Schäffer Nederland bieden wij verschillende banden aan om zo de machine precies af te stemmen op de specifieke werksituatie. Het assortiment bestaat onder andere uit, AS Farmer, Allground, MPT, SKD en Multi Trac (grasbanden). Per model en serie kan de keuze in profiel en maten variëren. Gezamenlijk kijken wij uiteraard naar het juiste profiel dat past bij jouw wiellader. Bekijk het volledige aanbod op onze banden pagina.

Verhuren jullie ook Schäffer shovels?

Zeker! Bij Schäffer Nederland kun je eenvoudig machines huren. Per type wordt er direct weergegeven vanaf welke prijs je kunt huren. Bekijk het volledige aanbod op onze verhuurpagina.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Je kunt eenvoudig een offerte aanvragen via het offerteformulier. Deze kun je op iedere machinepagina terugvinden (zie de groene knop rechts op de pagina). Na het indienen van het formulier ontvang je een vrijblijvende prijsopgave.

Wat is het verschil tussen een gele en rode schäffer?

De rode wielladers zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de agrarische sector. De gele machines zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw en industrie. Op veel punten zijn de knikladers gelijk aan elkaar. De échte verschillen zijn uitgebreid beschreven in deze blog.

Voeren jullie ook onderhoud uit?

Jazeker! We voeren onderhoud en reparaties uit aan alle Schäffer wielladers. Schäffer Nederland heeft haar hoofdvestiging in Zeewolde, maar daarnaast zijn er ook maar liefst 30 Schäffer dealers aangesloten verspreid door heel Nederland. Daardoor is er altijd wel een dealer bij jou in de buurt waar je service en reparaties kunt laten uitvoeren. Bekijk hier alle Schäffer Nederland dealers.

Hebben jullie ook tweedehands machines?

Uiteraard. We hebben een aparte occasion pagina waar we tweedehands shovels aanbieden. Ook hier kun je een offerte aanvragen waarbij je een vrijblijvende prijsopgave ontvangt. Bekijk de occasions die we op dit moment aanbieden.

Is een kenteken verplicht?

Voor alle (land)bouwvoertuigen die over de openbare weg rijden, dus ook (mini)shovels, geldt sinds 1 januari 2022 een kentekenplicht. Het is bewezen dat de registratieplicht bijdraagt aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Een mooie ontwikkeling, vinden wij bij Schäffer Nederland. Lees in deze blog, wat voor jouw machine van toepassing is. (De kenteken verplichting geldt vanaf 6 km/u).

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een wiellader?

Voor iedere klus gelden specifieke eisen waar de wiellader aan moet voldoen. Het is belangrijk om na te gaan waarvoor je de machine wilt inzetten. Het is belangrijk om te weten welke gewichten je wilt verplaatsen, of hoe hoog dit gewicht weggezet of gekiept moet worden. Welke werktuigen wil je gaan gebruiken? En in welke omstandigheden wordt de machine gebruikt? Hoeveel mag de wiellader wegen i.v.m. gebruik op de roosters van de stal?

Al deze vragen bepalen welke wiellader het beste bij je past. Als je bijvoorbeeld op grotere hoogtes wilt kunnen kiepen of pallets wilt wegzetten, is het wellicht interessant om te kiezen voor een telescopische wiellader. Als je bijvoorbeeld een klepelmaaier of een ander hydraulisch aangedreven werktuig wilt gebruiken, speelt de capaciteit van de oliepomp een belangrijke rol. Onze specialisten informeren je graag over de talrijke toepassingsmogelijkheden en de verschillende opbouwopties. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies!

Welke opties zijn mogelijk op een Schäffer wiellader?

De standaard versies van de Schäffer wielladers zijn zeer compleet uitgerust. Echter kan het zich voordoen dat er nog een aantal wensen zijn. Misschien wens je extra verlichting of is het toch aangenamer om een cabine uitvoering te hebben. Wij nemen graag alle mogelijke opties met je door bij de aanschaf van een shovel.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken