We tonen veel verschillende termen op de website. Het kan voorkomen dat je woorden tegenkomt waar je nog niet bekend mee bent. Daarom leggen we in dit woordenboek precies uit wat deze termen betekenen. Klik op een term hieronder en de betekenis ervan verschijnt.

Woordenboek

Contragewicht

Het contragewicht voorkomt dat de machine voorover kiept en zorgt voor meer stabiliteit.

DPF Regeneratie

Met de DPF regeneratie regelt de machine de regeneratie van het roetfilter automatisch. In de meeste gevallen hoeft de machine daarvoor niet uit het werk gehaald te worden.

Emissievrij

Een elektrische wiellader is emissievrij – zonder lawaai en zonder uitlaatgassen.

Flow Sharing

Zorgt bij gebruik van meerdere hydrauliek functies tegelijkertijd dat deze functies voorzien worden van hydrauliekolie.

HTF

HTF High Traction Force(High Traction Force) is een automatisch stuwkrachtregelsysteem dat ervoor zorgt dat de lader zelfs in de hoogste versnelling een maximale stuwkracht levert. Dit betekent dat de bestuurder niet manueel hoeft terug te schakelen wanneer hij bergop of een kuil in rijdt.

Hydrauliekpomp

Een hydrauliekpomp wordt aan de machine gemonteerd om te zorgen dat er snelheid in de machine blijft. Deze pomp zorgt ervoor dat er ook meer olie beschikbaar is op de extra functie. Bijvoorbeeld voor een rolbezem of maaidek.

Hydraulische snelwissel

Vanaf de bestuurderspositie kan het aanbouwdeel door de hydraulische snelwissel aan en af gekoppeld worden.

Kiplast

De kiplast geeft aan hoeveel de shovel nog kan tillen met de giek en palletvorken geheven tot een horizontale stand.

Lithium-Ion accu

Lithium-IonZorgt voor aanzienlijke besparingen in onderhoudskosten en bedrijfskosten. Het grootste voordeel van een lithium-Ion systeem is dat de batterij op elk moment oplaadbaar is, zonder dat het effect heeft op de batterijduur. Door het lithium-Ion systeem blijft de elektrische wiellader de volledige werkduur op maximale kracht presteren.

Load Sensing

Zorgt voor hydrauliekolie naar gelang de vraag van de hydrauliek functies die op dat moment bediend worden.

MHF

(Multi High Flow) is geschikt om hMHFulpstukken te bedienen die minder energie verbruiken door de oliestroom te verminderen. Daarnaast drijft het ook hydraulische accessoires en de gebruikelijke lift/dropfuncties (heffen/dalen) aan zonder een daling in de oliestroom naar de hoofdverbruiker te veroorzaken.

Parallelle hefinrichting

Bij het heffen van een last op een pallet, blijft deze in de gekozen stand staan van onder naar boven. Ofwel een belading van een pallet valt of rolt niet van een pallet tijdens het omhoog brengen van deze pallet.

Pendelende achteras

De achteras zorgt voor een optimale positie van de wiellader in een onregelmatig terrein.

Pendelverbinding

De verbinding tussen voor en achterwagen is dermate geconstrueerd dat deze oneffenheden in het terrein compenseert.

ROPS/FOPS

Wettelijk verplichte veiligheidsconstructie van het dak. Voorzien van voor en achterstijlen met een zeer sterke dakconstructie. Voor optimale veiligheid bij omkantelen en/of rollen van de machine.

SCV plus cabine

Diverse Schäffer wielladers zijn uitgerust met een SCV cabine. SCV betekent Silence, Comfort, View. Deze cabines beschikken over optimaal zicht en maximaal comfort met behulp van verschillende nieuwe toevoegingen.

SDCT

SDCT(Schäffer Dual Clutch Transmission) is een aandrijving met dubbele koppeling. De bestuurder beschikt over twee verschillende rij-modi. In de hoge rijmodus, rijdt de shovel tot 40 km/u, de bestuurder maakt gebruik van een hydrostatische aandrijving. In de lage rijmodus levert de lader door zijn dubbele koppeling een enorme stuwkracht.

SLT

SLT wielladers worden speciaal ontworpen om bij locaties met een lage doorrijhoogte te worden ingezet. Het dak is lager dan bij de normale uitvoering.

SPT

SPT(Schäffer Power Transmission) met SPT wordt de aandrijving aan het koppel van de dieselmotor aangepast. Het verbetert de wendbaarheid en biedt de bestuurder een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder een optioneel cruise control systeem. Dit zorgt ervoor dat de rijsnelheid constant blijft ongeacht het toerental. Ook wegrijden op een helling gaat vlotter dankzij hill assist, deze voorkomt namelijk dat de wiellader in die omstandigheden achteruitrolt.

Telescopische wiellader

Telescopische wiellader SchäfferDe telescopische wielladers onderscheiden zich in hefbereik door de telescopische arm. Ben je op zoek naar een hogere hef/storthoogte dan is een knik gestuurde wiellader de juiste keuze. Door de knikbesturing zijn telescopische wielladers wendbaarder dan een verreiker en door de centrale zitplaats bieden ze beter zicht op de omgeving. Bekijk onze telescopische wielladers.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken