Welke band past bij mijn shovel?

De shovel is voor veel vakmensen een onmisbare machine. Door de verschillende uitrustingsstukken laat de loader zich niet beperken tot één functie. De machine wordt in veel verschillende omgevingen toegepast. De een rijdt enkel over een verhard erf en een ander gaat vaak de weg op of is veel bezig op onverharde ondergrond zoals in de bouw. Deze uiteenlopende situaties vragen om een passende oplossing. 

Belangrijk is om vooraf goed na te denken over de werkzaamheden die uitgevoerd worden met de shovel. Veel van onze klanten zijn actief in de groensector of bestrating. Een ander deel van ons klantenbestand is actief in de agrarische sector, bijvoorbeeld als veehouder. Voor deze verschillende toepassingen is er veel keuze als het aan komt op banden. In deze blog wordt er ingegaan op de verschillende opties zodat u vooraf een beeld heeft van welke band op uw wensen aansluit.

gele Schäffer shovel

Ondergrond

De belangrijkste factor die bepalend is voor welke band u nodig heeft is de ondergrond waar op gewerkt wordt. Elk type ondergrond vraagt om een andere band. Als er veel op onverhard terrein wordt gewerkt dan is er een wat grover profiel nodig om voor voldoende grip te zorgen. Een harde ondergrond, zoals in de bouw of industrie voor komt vraagt om andere eigenschappen.

Eigenschappen

De eigenschappen van de band zijn erg belangrijk. Allereerst is de stugheid van de band belangrijk. Een stugge band levert meer stabiliteit en is slijtvaster dan een soepele band. Echter levert men wel iets in op comfort. Het profiel van de band is ook een belangrijke eigenschap. Banden met een grover en meer open profiel geven veel grip en stuwkracht in het terrein, ook is de zelfreinigende werking van een open profiel een voordeel. Een band met een dichter profiel biedt meer bescherming voor zachte oppervlakken. Als er veel op de weg wordt gereden dan is een centrale nok belangrijk, deze zorgt ervoor dat de machine koers vast is.

Schäffer shovel banden

De shovels van Schäffer kunnen worden uitgerust met diverse banden. Hier worden een aantal opties besproken:

AS-farmer band

AS Farmer

Het profiel van de AS farmer band maakt hem geschikt voor een groot aantal eisen. Daarom is deze band ook vaak de standaard uitrusting bij Schäffer wielladers. Op ruw terrein is de band erg geschikt. Het profiel zorgt voor hoge stuwkracht en een goed zelfreinigend effect. Op vaste ondergrond kiest men beter een ander profiel.

AS Tele-HD

Voor speciale toepassingen zijn speciale banden nodig. Voor telescoop laders geldt dat banden een hoog draagvermogen moeten hebben gecombineerd met een breed loopvlak.

De TeleHD banden bieden veel draagvermogen en een hoge stabiliteit, dit wordt mogelijk gemaakt door de diagonale constructie van de lagen waaruit de band is opgebouwd. Het zelf reinigend vermogen van de band is zeer goed en door het profiel zorgt de band voor een goede kracht overbrenging op ruw terrein.

AS Tele-HD band
SKD band

SKD

De SKD is een band die erg geschikt is voor toepassingen in de bouw en industrie. Wanneer er veel op gladde beton oppervlakken wordt gewerkt wil men graag een slijtvaste band. Door het hoge draagvermogen en trekkracht is deze band ook geschikt voor in de bosbouw. Door de stugge eigenschap van de band komt dit ten goede aan de stabiliteit van de lader.

MPT

De meest multifunctionele band is de MPT band. De band is ideaal voor op het erf, op betonoppervlakken, losse grond en op ruw terrein. Door het doorlopende midden profiel biedt de band ook veel stabiliteit bij het transport over de weg.

MPT-band
Allground band

Allground

Wanneer men opzoek is naar een band voor op de zachtere ondergronden zoals gazon, weide of onverhard terrein dan is de Allground band een geschikte oplossing. Door het dichte profiel is het dragend vermogen van de band erg goed. De band is erg soepel zonder in te leveren op de levensduur.

Multi trac

Het profiel van de Multi trac maakt de band uitermate geschikt voor situaties waarin het er op aan komt om de ondergrond zo min mogelijk te beschadigen. Deze band is ontwikkeld voor bedrijven uit de groensector, golfbanen en andere bedrijven die werken op kwetsbare ondergronden. Door het brede loopvlak wordt de bodemdruk zoveel mogelijk beperkt.

Multi trac band
GSP band

GSP

Deze band heeft veel profiel en is slijtvast. Dat maakt de band geschikt voor gebruik op harde ondergrond zoals bestrating, beton of asfalt. De band biedt een hoog draagvermogen en zijn een optimale compromis tussen hoge stuwkracht, lange levensduur en hoog rijcomfort.

PG7

De PG7 band is zeer geschikt voor de bouwsector. Met het blokprofiel bieden de banden hoge tractie op losse ondergronden zoals zand en grind. Daarnaast levert de band niet in op rijcomfort.

PG7 band
Shovel

Bandkeuze

De shovel is voor veel bedrijven een onmisbare kracht. Er moet niet onderschat worden welke invloed de banden keuze heeft op de productiviteit en efficiëntie van de machine. De band zorgt voor de uiteindelijke kracht overbrenging naar de ondergrond. Hier wordt in grote mate de efficiëntie bepaald.

Altijd de juiste wiellader

Bij Schäffer Nederland ligt de lat hoog, zowel op het gebied van betrouwbaarheid en bestuurderscomfort als op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Met meer dan 35 verschillende modellen heeft Schäffer altijd de juiste wiellader voor niet alleen agrarische klussen. Ook in de bouwsector zijn onze gele machines heel geschikt.

Omdat een wiellader zeer wendbaar is en er gemakkelijk verschillende aanbouwdelen aan bevestigd kunnen worden, is het belangrijk om je goed te laten informeren welk type het beste aan jouw eisen voldoet. Zo helpt een shovel je niet alleen de efficiëntie te verbeteren en de productiviteit te verhogen, maar ook in je werkplezier.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Schäffer 2630