Header Banden - shovel banden

Waar moet je op letten bij het kopen van shovel banden?

De prestaties van shovels zijn sterk afhankelijk van de banden. Verschillende werkomgevingen vragen daarom ook om verschillende soorten bandenprofielen en breedtes. Schäffer biedt daarom af-fabriek diverse keuzes in shovel banden aan zodat de machine naar wens is af te stemmen op de werksituatie. De banden die het meest worden toegepast op Schäffer wielladers zijn hieronder weergeven en zijn via Schäffer Nederland te bestellen. Per model en serie kan de keuze in profiel en maten variëren.
Voor beschikbare maten per model kun je de folder raadplegen.
De hieronder afgebeelde banden kunnen per bandenmerk afwijken*.

Band AS Farmer

AS Farmer Banden

Deze banden zijn de standaard onder de rode lijn Schäffer shovels. Het standaard trekker-profiel bied goede grip onder vette omstandigheden rondom het erf en in ruiger terrein.

Band Tele HD

AS Tele-HD

Deze banden met trekker profiel zorgen bij de Schäffer telescopische shovels voor meer contactoppervlak en stabiliteit. Dit is dan ook de heavy duty uitvoering van de AS-Farmer.

Band SKD

SKD banden

SKD banden zijn stugge shovel banden met een hoekig profiel. De harde wang van de band komt de stabiliteit van de wiellader ten goede. De band is geschikt voor op onder andere harde en puinachtige ondergronden.

Band MPT

AS MPT banden

Het MPT profiel bied meer contactoppervlak dan de AS Farmer en is hierdoor meer universeel. Het grove profiel met meer nokken in het midden van de band ten opzichte van het standaard trekker-profiel zorgt voor meer rijcomfort op de verharde ondergrond.

Band All Ground

All-Ground Banden

Wie de zandbaan wil betreden om een baan te schuiven kan rekenen op deze brede ballonbanden. Het fijnere profiel zorgt op straatwerk en gras voor minder beschadigingen en een groot contactoppervlak, maar toch optimale grip. De band is het meest geschikt voor zachtere ondergronden.

Band MTP

MTP

De multi-trac band biedt het meest fijne profiel. Hierdoor is deze band het meest geschikt voor in de tuin, op golfbanen en grasvelden. De brede, fijne band zorgt voor een goede drukverdeling op de bodem.

Band GSP/GSP+

GSP/GSP+

De GSP/GSP+ is een slijtvaste band met veel profiel, geschikt voor op hardere ondergronden. De band biedt door de vele nokken een hoog rijcomfort en hoge slijtvastheid. Ten opzichte van de SKD band is de GSP in bredere maten beschikbaar en wat minder stug.

Band PG7

PG7

De PG7 band heeft een klassiek wielladerprofiel met blokkige nokken. Deze banden hebben veel tractie en zijn uitermate geschikt voor in de lossere ondergronden in de bouw.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken