Schäffer uitgeroepen tot ‘wereldmarktleider in knikgestuurde telescoopladers’

De Schäffer Machinefabriek in Duitsland is onlangs opnieuw door de drie Kamers van Koophandel (KvK) in Zuid-Westfalen uitgeroepen tot verborgen kampioen met de titel:  “Wereldmarktleider in knikgestuurde telescoopladers”.

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in de ruimten van de Zuid-Westfaalse Kamer van Koophandel in Hagen. Friedhelm Brede, bedrijfsleider, en Sebastian Bertelsmeier, hoofd marketing van Schäffer, namen het certificaat in ontvangst.

Met een toegewijd personeelsbestand van 475 medewerkers heeft Schäffer een reputatie opgebouwd als een innovatief, flexibel en internationaal opererend familiebedrijf met een hoogwaardig productassortiment. “Als deel van de ‘verborgen kampioenen’ streven we ernaar onze leidende rol als kwalitatieve marktleider in knikgestuurde telescoopladers verder uit te bouwen”, benadrukt Sebastian Bertelsmeier.

Maar wat kenmerkt deze bedrijven?

Marktleiders zijn volgens het “Lexicon van de Duitse Wereldmarktleiders” alle bedrijven die kwantitatief of kwalitatief tot de top 3 omzetleiders van hun markt behoren. Om als wereld- of EU-marktleider uit Zuid-Westfalen geclassificeerd te worden, moeten de volgende criteria aanwezig zijn:

  1. Classificatie als een Zuid-Westfaals bedrijf ✓
  2. Classificatie als internationaal relevant product ✓
  3. Marktleiderschap volgens kwantitatieve en/of kwalitatieve criteria ✓

“Middelgrote wereldmarktleiders zijn een succesvol voorbeeld van ondernemerschap wereldwijd en een synoniem voor technologisch sterke groeibedrijven. Ze staan voor prestatiebereidheid en doorzettingsvermogen bij het voortbrengen van technologisch uitmuntende innovaties, waarmee ze ondanks alle crises en veranderingen wereldwijd marktsuccessen behalen. […] “, zegt Prof. Dr. Jan-Philipp Büchler, professor in bedrijfskunde en global business management aan de Hogeschool Dortmund, die de campagne van de KvK’s wetenschappelijk heeft begeleid.

Topprestatie in de branche van telescoopladers

Het productsegment van de knikgestuurde telescoopladers omvat in totaal 12 machines met een operationeel gewicht van 2,7 ton tot 12 ton. Vooral opmerkelijk is de 9660 T-2, de grootste telescooplader ter wereld. Deze krachtpatser overtuigt met uitstekende prestaties op het gebied van bedrijfsgewicht, motorvermogen, hefhoogte, hefvermogen en hydraulische doorvoercapaciteit. De voordelen van de 9660 T-2 efficiënt werken en stellen nieuwe normen in de branche.

Schäffer shovel 9660 T-2

In 2022 presenteerde Schäffer de 23e T, ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven telescooplader. Deze innovatie benadrukt de marktleiderschap van Schäffer en toont de inzet van het bedrijf voor duurzame technologieën.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken